Blog TinekeSUP aug. 2020

Tineke MerkusBlog van Tineke

Blog 17 – TinekeSUP – Heel Holland op de SUP!

En dat in 2020, wat een raar en bijzonder jaar. Dat kun je wel zeggen, wat een jaar is dit. Had jij ooit verwacht dat een virus de hele wereld in z’n greep zou kunnen hebben?

Ik ben op dit moment in Italië, een weekje op vakantie en uitrusten samen met Ritske. In april dacht ik nog, dit wordt niks in 2020. Als we nog iets gaan verdienen met de SUPSkool dan mag ik blij zijn. Regelingen aanvragen bij de Gemeente en overheid in plaats van plannen maken voor het nieuwe SUP seizoen. Een hele rare situatie. Ook was het mooi om met de hele familie rustig thuis te zijn en samen spelletjes te doen en gezellig met elkaar te eten nu iedereen er was. Maar die onzekerheid, dat vond ik lastig. Hoe ernstig is deze virus, ziekte en hoe lang gaat dit duren? Wat mag wel en wat beslist niet? Hoe lang moet ik nog boodschappen halen voor m’n ouders en wanneer mogen we weer aan de slag? We wisten het allemaal niet. Het enige wat we konden doen was afwachten en naar mijnheer Rutte luisteren als er weer een persconferentie was op tv.

En toen mochten we in mei weer naar buiten en activiteiten organiseren voor kinderen. De SUP Kids club in Leeuwarden ging dan ook als eerste open. Wetsuits aangeschaft voor de kinderen, want het water was nog fris en gaan met die banaan! Zo fijn om weer iets te mogen doen! Vlak daarna mochten we ook met volwassenen het water op. De eerste SUP les op maandag 18 mei zal ik nooit vergeten. Wat was ik nerveus. Niet voor het lesgeven, maar om de Corona maatregelingen die we goed moesten uitvoeren.

Het Stadsstrand en de kleedkamers waren nog gesloten en daarom hadden we een hokje in onze container ingericht met locker kast, waar de deelnemers 1 voor 1 hun tas konden neerleggen. En dan die 1,5 afstand. Op het water natuurlijk geen probleem voor ons op de SUP boards, maar op de kant was het goed voorbereiden en organiseren als er een groep kwam. Pffff een heel gedoe, maar het lukte en wat waren we blij dat we weer aan de slag konden! De SUP en Kano verhuur was direct druk, want ik denk dat iedereen graag weer naar buiten wilde en ook iets actiefs wilde doen. Op het water ben je veilig en het geeft een goed gevoel om lekker buiten in de natuur bezig te zijn.

Dus die drukte, nog steeds trouwens, snap ik wel. De business is zeker heel anders dan de afgelopen jaren en wat zijn er grote verschillen. Event bureaus, kroegen en restaurants, ik noem er maar eens een paar. Wat een moeilijke tijd als jouw business juist de groepen mensen samen wil brengen en gezellig samen dingen wil laten doen. Dat kan dus niet. Ik merkte het aan de groepsboekingen. Geen schoolklassen van het voortgezet onderwijs dit voorjaar en geen bedrijfsuitjes, familiedagen en vrijgezellenfeestjes. Maar ik kon wel vanaf mei weer lessen en clinics geven en die groepen waren allemaal overvol.

Super blij ben ik met al die enthousiaste mensen op de SUP. Zoveel aanmeldingen en dus had ik samen met ons SUPSkool en Stadsstrand team toch een goed eerste deel van het SUP seizoen. En de groepsboekingen komen gelukkig nu ook weer op gang! Het kan ook bij ons op het Stadsstrand. We hebben genoeg ruimte voor groepen met 50-60 personen.

Er gebeurde nog veel meer in de SUP wereld. Er worden dit jaar enorm veel boards verkocht. Niet te geloven! Misschien zoek jij op moment ook naar een SUP board en dan merk je dat er weinig meer te krijgen is. UITVERKOCHT! Nog nooit gebeurd. Bij ons zijn in 4 weken alle gebruikte boards verkocht, maar gelukkig konden we in mei nog nieuwe bestellen. Hierdoor hebben we dit jaar een pracht “vloot” met allemaal nieuwe SUP boards van diverse merken. Zo kan iedereen maar uitproberen wat ie fijn vindt peddelen, er is veel keuze.

Maar de SUP branche is niet de enige die het druk heeft. Ook liep het storm in de verkoop van MTB, fietsen, skeelers, kano’s en dan vergeet ik vast nog wel iets. Buiten sporten, solo sporten die toch met meerdere personen uit te oefenen zijn, dat is het helemaal. Logisch ook, hierbij voel je je het meest veilig. Buiten en op afstand!

En hoe gaat t met mijzelf? Goed, blij, tevreden en moe. Het waren enorm intensieve maanden om alleen met individuele aanmeldingen je groepen te vullen, maar ik ben er vol voor gegaan. En samen met een top team aan instructeurs en een super samenwerking met het Stadsstrand is het een mooi en bijzonder seizoen.

Dat was deel 1 van het SUP seizoen en nu lekker een weekje camperen door Oostenrijk en Italië om de accu weer opladen. En trainen dit jaar? Jazeker worden er km gemaakt en dit seizoen vooral samen met onze dochter Anne. Ik ben zo trots op haar! Ze gaat samen met mij 2 etappes van de 2020 SUP11 City Tour peddelen, op za 12 en zo 13 september. Dat is opgeteld 72 km!

We zijn in april begonnen met een tochtje van 6 km en met de sprint-trainingen tussendoor zitten we nu op 23 km en een gemiddelde van 6,4 km per uur. Het gaat super goed en ik vind het geweldig om Anne mee te nemen in het SUP11 avontuur, mijn grote passie!

Dit jaar peddel ik weer mee in de 5-daagse en doe met mijn SUP vriendinnen als Golden Girls (haha de oudjes) mee aan de Non-Stop. Hier peddel ik 1 etappe. Mooie plannen, maar het is nog niet helemaal zeker of het event door kan gaan. De stichting SUP11 wacht nog op de definitieve goedkeuring van de Gemeente en Provincie, maar ik verwacht dat het helemaal goed komt!

Een kleinere editie dit jaar, met Nederlandse en Europese deelnemers zal het worden, want ik denk niet dat de deelnemers van Azië, Australië en Amerika naar ons toe zullen en kunnen komen. Het is niet anders, maar er gaat zeker gepeddeld worden langs de mooie 11 steden van Friesland in september.

Zo, genoeg gekletst voor dit moment. Tijd voor een ontbijtje en dan samen op de boot naar Venetië. Ik ben benieuwd hoe rustig het daar is op dit moment. Ik zal een paar foto’s op fb zetten vandaag.

Ciao ciao en een fijne dag!

TinekeSUP
3 augustus 2020

En vind je het leuk om mijn vorige Blogs ook te lezen? Hier kun je ze vinden.