Blog TinekeSUP nov. 2020

Tineke MerkusBlog van Tineke

Blog 18TinekeSUP – Wat is het toch allemaal anders!

November 2019 <-> November 2020 

Waar was jij vorig jaar rond deze tijd? En wat deed jij in november 2019? Voor mij zijn de verschillen enorm. Vorig jaar draaiden we een goed seizoen met onze SUPSkool en het Stadsstrand in Leeuwarden. 

Begin oktober deden we het hek dicht en kon onze vakantie tijd beginnen. Ibiza, Thailand en Maui, wat een fantastische reizen hebben we gemaakt. Vakantie, wanneer zijn jullie voor t laatst weg geweest? Wij met onze camper bus. Een paar dagen naar de NH kust in oktober. Verder geen plannen en ik denk dat de meeste mensen thuis blijven in deze rare tijd. 

Hoe ik me daarbij voel? Tuurlijk vind ik het jammer, maar het is nu niet anders. De knop heb ik wel omgezet hoor en ik hoop op betere vakantie tijden volgend jaar. Jij? Bij ons is het nu een soort studie-huis en kantoor geworden. Onze kinderen hebben net hun tentamenweken achter de rug, waarbij ik heel wat uurtjes “Stil moest zijn op de gang”. Tentamens maken achter je computer, ik vind het nogal wat voor de jeugd. En als je toets dan ook nog halverwege gecanceld wordt, omdat het programma een storing vertoond, dan ben je niet blij. Volhouden en positief blijven is niet altijd makkelijk. 

Ik voel me goed, ben veel aan het sporten en ook best veel aan t werk. Dit jaar is de SUP sport zo populair geworden, dat het ons drukste seizoen ooit was. Heel Holland op het water! We hebben uitbreidingsplannen voor 2021 met meer boards en het openen van een Webshop. We gaan er (gebruikte) SUP boards, accessoires en kleding verkopen. SUP Store Leeuwarden, een echte SUP winkel hier in de stad! 

Rust nemen vind ik nog wel eens lastig nu we niet op vakantie zijn. Herken je dat? Altijd maar doorgaan, omdat er thuis altijd wel iets te doen is. En als ondernemer ben ik altijd bezig met plannen maken en ideeën uitwerken voor mijn bedrijf. Heel leuk, maar soms is een pas op de plaats maken wel handig. Dus toch weer wat vaker op de bank met een Netflix-serie ervoor. 

Wat is er veel veranderd de laatste tijd. Geen feestjes, niet uit eten gaan, geen knuffels, geen, geen. Veel dingen kunnen niet meer. Maar hier in Friesland hebben we ruimte en kunnen we wel naar buiten. Daardoor blijf ik fit. Helpt dat jou ook? Lekker wandelen en fietsen en in het weekend voor mij een rondje op de SUP. Dan nog met m’n dochter Anne naar de sportschool, zo blijf ik goed in vorm. Belangrijk hoor om fit te blijven en vooral ook in je hoofd de rust te bewaren en ontspannen proberen te zijn. 

Balans vinden tussen je werk en privé, niet altijd zo makkelijk toch. Voor mij was het lastig toen ik nog bij de bank werkte en onze kinderen klein waren. Wat een gevlieg en de ontspanning was soms ver te zoeken. Herken je dat? Hieronder zie je een artikel in onze wijkkrant. Afgelopen voorjaar, toen Corona ons land net in de greep had, ben ik geïnterviewd en het is best een persoonlijk verhaal geworden. Mooi om weer terug te lezen hoe je uiteindelijk toch een goede balans in je leven kunt vinden als je je hart volgt en dingen gaat doen waar je positieve energie van krijgt. 

Dat is toch het allerbelangrijkste! Goed en gezond in je vel zitten en blij zijn in je leven hier op deze pracht aardbol. Ga echt op zoek als je de juiste balans nog niet hebt gevonden. Het is nooit te laat om te veranderen en meer je hart te volgen. 

Ik stap vanmiddag weer op de SUP voor een mooi rondje rondom Leeuwarden. Balans op de SUP geeft mij nog altijd de meeste rust in mijn hoofd. En toch een beetje dat vakantiegevoel! Pas goed op jezelf en stay fit! 

Liefs,
TinekeSUP 
7 november 2020

En vind je het leuk om mijn vorige Blogs ook te lezen? Hier kun je ze vinden.