Blog TinekeSUP mei 2021

Tineke MerkusBlog van Tineke

TinekeSUP – Blog 21 – Fotomodel en een Fryske fam in zaken

Altijd leuk om een mooie foto van jezelf te laten maken, maar fotomodel zijn op je 51e, dat valt niet mee. Op afspraak bij Jeannette de Groot in haar mooie studio, voor de eerste shoot. Met een tas vol verschillende kleding en best een beetje zenuwachtig, kwam ik eerst Mascha Perquin tegen in de kook studio beneden. Wat een prachtig pand heeft ze voor haar bedrijf Mama Mascha op industrie terrein de Zwette in Leeuwarden west.

De trap op naar de studio van Jeannette, waar we eerst maar een bakkie hebben gedaan om wat te relaxen. Pffff het kostte me echt moeite om ontspannen in allerlei poses voor de camera te staan. Heb dit altijd leuk gevonden, maar nu vond ik het een pittige klus.

Waarom ik het dan toch deed? Voor meerdere redenen en de eerste is voor het magazine de Fryske fammen in Zaken. Zo super dat mijn vriendin Wikje de Roos dit idee nu ook echt heeft gerealiseerd. Ze heeft 10 zaken vrouwen uit Friesland geïnterviewd en deze persoonlijke stories gepubliceerd in een professioneel magazine. En daar horen natuurlijk mooie foto’s bij! Vandaag is mijn eerste foto al online gezet, als preview voor het zakenblad, dat op 30 mei wordt gelanceerd bij Lauswolt.

Een hele eer dat ik ook in Wikje haar nieuwe magazine sta met mijn verhaal over ondernemerschap en mij SUP Skool Leeuwarden. Ik ben trots op mijn bedrijf en vind het belangrijk om zichtbaar te blijven. Niet dat ik zo graag foto’s van mij op social media zet hoor, maar ik wil wel graag een voorbeeld zijn voor anderen en mijn verhaal vertellen. Misschien kan ik ook nu weer iemand inspireren of een klein duwtje geven om toch te gaan voor zijn/haar passie en het roer om te gooien.

Van de Bank naar de plank was mijn switch en mijn laatste werkdag bij de Deutsche Bank is al weer bijna 6 jaar geleden. Nooit spijt gehad en dus het bewijs dat ik een heel goede keuze heb gemaakt. Gelukkig zijn in je werk, waar we vele uren van ons leven aan besteden, in plaats van een baan waar je vaak op de klok kijkt en veel sleur en stress ervaart.

Mijn nieuwste onderneming is de SUP Store – Leeuwarden, die ik samen met Ritske, mijn man, heb opgestart begin dit jaar. Nu niet alleen meer adviseren, maar iedereen kan ook een SUP board en peddel bij ons kopen. Hoe leuk is dat en hoe mooi past deze uitbreiding bij de SUPSkool.

Verkoop via de webshop en we hebben een tijdelijke Pop-Up store aan de Westerplantage in Leeuwarden. De winkel is open op afspraak, maar binnenkort open in het weekend. Ik word part-time winkel juffrouw en ook hier word ik blij van!

Op naar een mooie zomer en laten we vooral genieten van het leven. Door het afgelopen Corona jaar ben ik me daar extra bewust van geworden.

En als laatste, hoe vinden jullie de foto? We hebben later bij Stadsstrand Leeuwarden nog een shoot gedaan. Buiten, dat ging wat fijner haha.

Tot snel weer!

Groetjes
TinekeSUP
24 mei 2021

En vind je het leuk om mijn vorige Blogs ook te lezen? Hier kun je ze vinden.