Blog TinekeSUP 21-mrt. 2021

Tineke MerkusBlog van Tineke

TinekeSUP -Blog 20- Sneller genieten van de kleine dingen.

Genieten van het leven! Geniet jij wel genoeg? Steeds bewuster word ik van dit woord; genieten. Hoe moeilijk dat op sommige momenten ook is.

In deze Corona periode is het lang niet altijd leuke dingen doen en het genieten is lastiger. Afgelopen jaar gingen we terug naar de basis, veel thuis zijn en ik dan het liefste met mijn familie om me heen. Maar na zoveel maanden in de lockdown (vreselijk woord is dat toch) vind ik het saai en suf worden. Herken je dat? Veelal hetzelfde elke dag en je verlangt naar meer!

Afgelopen donderdag ben ik in de auto gesprongen en naar mijn vrienden in Haarlem gereden. Ik ken Rico en Peet al jaren vanuit de SUP11 familie en bij hun op de woonboot stapte ik even helemaal in een andere wereld, weg van de “sleur”. Wat een heerlijkheid en wat een aanrader!

Hoe simpel kan het zijn. Bel een vriend(in), spreek af en ga gewoon. Eerst een middagje naar het strand in Zandvoort en daar samen met Petronella heerlijk gewandeld. Natuurlijk een TakeAway koffie gehaald bij TheSpot Watersport, waar we Nanc en Emma (ook goede SUP vrienden) nog troffen. Hoe goed voel je je dan! Gezelligheid en lekker uitwaaien bij de zee, kan niet beter. De zon scheen ook nog in Zandvoort.

Na het avond eten heb ik meegedaan met een Bootcamp les, voor het eerst weer nadat de sportscholen dicht zijn gegaan. Ook een eye opener! Hoe lekker is het sporten in de buitenlucht. Het suppen in de zomer is me bekend, maar ook nu met gewichtjes en andere materialen naar buiten gaan, is top. De zuurstof in de lucht en de wind door je haren, dat voelt echt goed. Wel behoorlijk wat spierpijn de volgende ochtend, maar dat kon de pret niet drukken.

De SUP boards in het water en samen met personal trainer en vriendin Petronella erop uit. Even kort voorstellen; Petronella van Malsen en Ricardo Haverschmidt zijn Mistral Teamriders en behoren tot de snelste peddelaars van Nederland. Beide SUP & bootcamp/fitness trainer en ze hebben veel SUP Race ervaring in zowel binnen- als buitenland.

Free Movement Sports is het sportbedrijf van Ricardo. Terug naar Haarlem, bijna net zo mooi als Leeuwarden. 😉 Ook hier kun je helemaal door de binnenstad peddelen, alleen het brede kanaal de Spaarne vond ik wel spannend op ons smalle Carbon Mistral board. Je wilt toch niet in dat koude water vallen. Maar iedereen bleef netjes op z’n board staan en wat hebben we genoten! Samen met Margriet Koeman van Iksup Loosdrecht (SUP school in het Gooi) en de ladies Nicolette en Janine hebben we fanatiek getraind. Ook weer in de zon en ik denk dat de foto voor zich spreekt.

Toen ik ‘s avonds weer terug reed naar Friesland, bleef de glimlach de hele rit op m’n gezicht. De accu weer helemaal opgeladen. Echt genieten om er even tussenuit te zijn geweest. Je realiseert je juist in deze tijd, dat je sneller geniet van de kleine dingen.

Nu verder met de voorbereidingen van het nieuwe SUP seizoen, want het voorjaarsweer komt eraan! Duimen dat de versoepelingen ingaan vanaf het Paasweekend, zodat we met z’n allen naar buiten kunnen gaan. Lekker het water op en daarna een terrasje pakken. Wil je een SUP board of Kano huren, dan kan dit nu online bij het Stadsstrand in Leeuwarden (www.stadsstrandleeuwarden.nl).

En heb je de berichten op social media voorbij zien komen van de SUP Days Alde Feanen? Verzorgde SUP weekenden die Femke de Jong (van SUPS Earnewâld) en ik samen organiseren. Een cadeautje voor jezelf! Je kunt zo prachtig suppen door het Nationaal Park De Alde Feanen en daarbij verblijf je 2 nachten in Hotel Princenhof en restaurant Puur Prince op een top locatie aan het water in Earnewald. Gezelligheid en genieten staat hier voorop! Alle info over de SUP Days Alde Feanen kun je vinden op de website van SUP Skool Leeuwarden.

Een fijne zondag nog en tot snel!

TinekeSUP
21 maart 2021, Lente ☀️

En vind je het leuk om mijn vorige Blogs ook te lezen? Hier kun je ze vinden.