Bootcamp SUP op 20 aug

Tineke MerkusSUP Nieuws

Doe jij ook mee met Bootcamp SUP in Leeuwarden!
De enige echte combinatie wordt hier gemaakt tussen bootcamp en suppen.

SUP Skool Leeuwarden en FitFam Leeuwarden slaan de handen ineen voor dit te gekke evenement op vrijdag 20 augustus a.s.

We verzamelen om 19:20 uur bij het Stadsstrand Leeuwarden en de Bootcamp SUP start om 19.30 uur.

Er zijn kleedkamers aanwezig en we raden aan droge kleding en een handdoek mee te nemen.

Meld je snel aan, er is plek voor maximaal 20 personen!

Meer informatie en boeken kan HIER.

Praam varen mét een SUP tour

Tineke MerkusSUP Nieuws

Arrangement: SUP & Varen op de SUP Queen in en rond Leeuwarden

Wil jij samen met je vriendinnen, collega’s of familie gaan Varen en daarbij nog een SUP clinic volgen, dan is dit iets voor jou!

Met onze stoere SUP Boot de SUP Queen kun je verschillende SUP & Vaar Arrangementen bij ons boeken.

Dit arrangement is geschikt voor groepen van 10-12 personen en opstappen is mogelijk vanaf diverse locaties en op verschillende tijden.

Tijdens de rondvaart op de SUP Queen staat er een hapje en drankje voor je klaar en onderweg gaat de SUP instructeur samen met de groep het water op voor een SUP tour door de mooie natuurgebieden rondom Leeuwarden.

Meer informatie en boeken kan HIER.

Friday Night SUP op 13 aug

Tineke MerkusSUP Nieuws

De volgende Friday Night SUP in Leeuwarden is op vrijdag 13 aug a.s.

We verzamelen om 19.15 uur bij het Stadsstrand Leeuwarden en gaan om 19.30 uur met z’n allen het water op voor een SUP City tour door de grachten van Leeuwarden.

Er vaart een volgboot mee en onderweg pauzeren we met een drankje in de Prinsentuin.

Meer informatie en boeken kan HIER.

Blog TinekeSUP mei 2021

Tineke MerkusBlog van Tineke

TinekeSUP – Blog 21 – Fotomodel en een Fryske fam in zaken

Altijd leuk om een mooie foto van jezelf te laten maken, maar fotomodel zijn op je 51e, dat valt niet mee. Op afspraak bij Jeannette de Groot in haar mooie studio, voor de eerste shoot. Met een tas vol verschillende kleding en best een beetje zenuwachtig, kwam ik eerst Mascha Perquin tegen in de kook studio beneden. Wat een prachtig pand heeft ze voor haar bedrijf Mama Mascha op industrie terrein de Zwette in Leeuwarden west.

De trap op naar de studio van Jeannette, waar we eerst maar een bakkie hebben gedaan om wat te relaxen. Pffff het kostte me echt moeite om ontspannen in allerlei poses voor de camera te staan. Heb dit altijd leuk gevonden, maar nu vond ik het een pittige klus.

Waarom ik het dan toch deed? Voor meerdere redenen en de eerste is voor het magazine de Fryske fammen in Zaken. Zo super dat mijn vriendin Wikje de Roos dit idee nu ook echt heeft gerealiseerd. Ze heeft 10 zaken vrouwen uit Friesland geïnterviewd en deze persoonlijke stories gepubliceerd in een professioneel magazine. En daar horen natuurlijk mooie foto’s bij! Vandaag is mijn eerste foto al online gezet, als preview voor het zakenblad, dat op 30 mei wordt gelanceerd bij Lauswolt.

Een hele eer dat ik ook in Wikje haar nieuwe magazine sta met mijn verhaal over ondernemerschap en mij SUP Skool Leeuwarden. Ik ben trots op mijn bedrijf en vind het belangrijk om zichtbaar te blijven. Niet dat ik zo graag foto’s van mij op social media zet hoor, maar ik wil wel graag een voorbeeld zijn voor anderen en mijn verhaal vertellen. Misschien kan ik ook nu weer iemand inspireren of een klein duwtje geven om toch te gaan voor zijn/haar passie en het roer om te gooien.

Van de Bank naar de plank was mijn switch en mijn laatste werkdag bij de Deutsche Bank is al weer bijna 6 jaar geleden. Nooit spijt gehad en dus het bewijs dat ik een heel goede keuze heb gemaakt. Gelukkig zijn in je werk, waar we vele uren van ons leven aan besteden, in plaats van een baan waar je vaak op de klok kijkt en veel sleur en stress ervaart.

Mijn nieuwste onderneming is de SUP Store – Leeuwarden, die ik samen met Ritske, mijn man, heb opgestart begin dit jaar. Nu niet alleen meer adviseren, maar iedereen kan ook een SUP board en peddel bij ons kopen. Hoe leuk is dat en hoe mooi past deze uitbreiding bij de SUPSkool.

Verkoop via de webshop en we hebben een tijdelijke Pop-Up store aan de Westerplantage in Leeuwarden. De winkel is open op afspraak, maar binnenkort open in het weekend. Ik word part-time winkel juffrouw en ook hier word ik blij van!

Op naar een mooie zomer en laten we vooral genieten van het leven. Door het afgelopen Corona jaar ben ik me daar extra bewust van geworden.

En als laatste, hoe vinden jullie de foto? We hebben later bij Stadsstrand Leeuwarden nog een shoot gedaan. Buiten, dat ging wat fijner haha.

Tot snel weer!

Groetjes
TinekeSUP
24 mei 2021

En vind je het leuk om mijn vorige Blogs ook te lezen? Hier kun je ze vinden.

SUP Days Alde Feanen

Tineke MerkusSUP Nieuws

Ontspannen SUP weekenden in het prachtige Nationaal Park de Alde Feanen dit voorjaar.

Nieuw! De SUP Days Alde Feanen, georganiseerd door SUPS Earnewâld en SUP Skool Leeuwarden.

Verzorgde SUP weekenden met SUP Tourtochten door het pracht Nationaal Park De Alde Feanen met verblijf en lekker eten in Hotel Princenhof en restaurant Puur Prince. Een fantastisch cadeau om jezelf te geven na dit bizarre jaar, want ja zo mogen we het wel noemen.

Data: 28 t/m 30 mei, 11 t/m 13 juni 2021 en 17 t/m 19 september.

Wij kunnen niet wachten om jullie te ontvangen in Earnewâld!

Meer informatie en boeken kan HIER.

Blog TinekeSUP 21-mrt. 2021

Tineke MerkusBlog van Tineke

TinekeSUP -Blog 20- Sneller genieten van de kleine dingen.

Genieten van het leven! Geniet jij wel genoeg? Steeds bewuster word ik van dit woord; genieten. Hoe moeilijk dat op sommige momenten ook is.

In deze Corona periode is het lang niet altijd leuke dingen doen en het genieten is lastiger. Afgelopen jaar gingen we terug naar de basis, veel thuis zijn en ik dan het liefste met mijn familie om me heen. Maar na zoveel maanden in de lockdown (vreselijk woord is dat toch) vind ik het saai en suf worden. Herken je dat? Veelal hetzelfde elke dag en je verlangt naar meer!

Afgelopen donderdag ben ik in de auto gesprongen en naar mijn vrienden in Haarlem gereden. Ik ken Rico en Peet al jaren vanuit de SUP11 familie en bij hun op de woonboot stapte ik even helemaal in een andere wereld, weg van de “sleur”. Wat een heerlijkheid en wat een aanrader!

Hoe simpel kan het zijn. Bel een vriend(in), spreek af en ga gewoon. Eerst een middagje naar het strand in Zandvoort en daar samen met Petronella heerlijk gewandeld. Natuurlijk een TakeAway koffie gehaald bij TheSpot Watersport, waar we Nanc en Emma (ook goede SUP vrienden) nog troffen. Hoe goed voel je je dan! Gezelligheid en lekker uitwaaien bij de zee, kan niet beter. De zon scheen ook nog in Zandvoort.

Na het avond eten heb ik meegedaan met een Bootcamp les, voor het eerst weer nadat de sportscholen dicht zijn gegaan. Ook een eye opener! Hoe lekker is het sporten in de buitenlucht. Het suppen in de zomer is me bekend, maar ook nu met gewichtjes en andere materialen naar buiten gaan, is top. De zuurstof in de lucht en de wind door je haren, dat voelt echt goed. Wel behoorlijk wat spierpijn de volgende ochtend, maar dat kon de pret niet drukken.

De SUP boards in het water en samen met personal trainer en vriendin Petronella erop uit. Even kort voorstellen; Petronella van Malsen en Ricardo Haverschmidt zijn Mistral Teamriders en behoren tot de snelste peddelaars van Nederland. Beide SUP & bootcamp/fitness trainer en ze hebben veel SUP Race ervaring in zowel binnen- als buitenland.

Free Movement Sports is het sportbedrijf van Ricardo. Terug naar Haarlem, bijna net zo mooi als Leeuwarden. 😉 Ook hier kun je helemaal door de binnenstad peddelen, alleen het brede kanaal de Spaarne vond ik wel spannend op ons smalle Carbon Mistral board. Je wilt toch niet in dat koude water vallen. Maar iedereen bleef netjes op z’n board staan en wat hebben we genoten! Samen met Margriet Koeman van Iksup Loosdrecht (SUP school in het Gooi) en de ladies Nicolette en Janine hebben we fanatiek getraind. Ook weer in de zon en ik denk dat de foto voor zich spreekt.

Toen ik ‘s avonds weer terug reed naar Friesland, bleef de glimlach de hele rit op m’n gezicht. De accu weer helemaal opgeladen. Echt genieten om er even tussenuit te zijn geweest. Je realiseert je juist in deze tijd, dat je sneller geniet van de kleine dingen.

Nu verder met de voorbereidingen van het nieuwe SUP seizoen, want het voorjaarsweer komt eraan! Duimen dat de versoepelingen ingaan vanaf het Paasweekend, zodat we met z’n allen naar buiten kunnen gaan. Lekker het water op en daarna een terrasje pakken. Wil je een SUP board of Kano huren, dan kan dit nu online bij het Stadsstrand in Leeuwarden (www.stadsstrandleeuwarden.nl).

En heb je de berichten op social media voorbij zien komen van de SUP Days Alde Feanen? Verzorgde SUP weekenden die Femke de Jong (van SUPS Earnewâld) en ik samen organiseren. Een cadeautje voor jezelf! Je kunt zo prachtig suppen door het Nationaal Park De Alde Feanen en daarbij verblijf je 2 nachten in Hotel Princenhof en restaurant Puur Prince op een top locatie aan het water in Earnewald. Gezelligheid en genieten staat hier voorop! Alle info over de SUP Days Alde Feanen kun je vinden op de website van SUP Skool Leeuwarden.

Een fijne zondag nog en tot snel!

TinekeSUP
21 maart 2021, Lente ☀️

En vind je het leuk om mijn vorige Blogs ook te lezen? Hier kun je ze vinden.

Paddle for Pink Ribbon

Tineke MerkusSUP Nieuws

SUP clinic voor en door mensen met (borst)kanker op zondag 16 mei in Leeuwarden.

De eerste datum voor Paddle for Pink Ribbon is bekend!

Op zondag 16 mei van 10.00 tot 11.15 uur gaat bij SUP Skool Leeuwarden de eerste SUP clinic voor en door mensen met (borst)kanker van start. Een initiatief van Mascha Groeneveld, werkzaam bij de SUPSkool, die in 2020 te horen kreeg dat ze borstkanker had. Haar rustpunt in deze hectische periode was het suppen. Even weg van alles en even helemaal één zijn met de natuur.

“Het doel van Paddle for Pink Ribbon is dat ik een SUP clinic ga geven waarbij álle mensen die ook maar iets met (borst)kanker te maken hebben, in wat voor opzicht dan ook, mee kunnen doen.”

Deelname kosten voor deze SUP clinic in Leeuwarden bedragen EUR 20,- per persoon en opgeven kan via: paddleforpinkribbon@hotmail.com.

Voor elke persoon die gaat deelnemen aan deze SUP clinic gaat er minimaal EUR 5,- naar Pink Ribbon. Wij hopen dan ook op een mooie lange zomer met veel deelnemers!

Groetjes,
Tineke Merkus en Mascha Groeneveld-Mulder.

Meer informatie en boeken kan HIER.

AquaInc SUP boards nu op voorraad!

Tineke MerkusSUP Nieuws

De AquaInc inflatable SUP boards zijn gearriveerd in Leeuwarden en daar zijn we blij mee!

Pracht SUP boards qua design en van super kwaliteit. Kies je voor de gekleurde stabiele AquaInc Ammolite of toch voor de meer sportieve AquAinc Airrider. Kom nu testen bij het Stadsstrand Leeuwarden en bel snel voor een afspraak.

Leverbaar in diverse afmetingen en gratis verzending of op te halen bij SUP Store Leeuwarden

Meer informatie over de diverse SUP boards vind je HIER.

Blog TinekeSUP 5-mrt. 2021

Tineke MerkusBlog van Tineke

Blog 19 – TinekeSUP – De onderneemster en de SUP Queen. 

Een jaar geleden is het alweer, dat deze bizarre Corona tijd van start ging. 

Wij zaten nog in Californië, nagenieten van de prachtige vakantieweken op Maui Hawaï. Bijna niet meer voor te stellen, een verre reis naar een bestemming met zon, zee en strand. Het lijkt allemaal zo lang geleden.

Afgelopen winter konden we, na een druk SUP seizoen, niet op reis gaan. Heel jammer, maar ik heb het al snel geaccepteerd. Gezond blijven is nu belangrijk en samen zo snel mogelijk uit deze crisis komen. Met veel wandelen, series kijken op Netflix en haken kwam ik mijn tijd wel door en daarbij regelmatig brainstormen met Ritske, mijn man, over de volgende stap in ons bedrijf.

Prachtig om ondernemer te zijn en nieuwe plannen te maken en daarna uit te voeren. Wat gaan we doen? Gaan we investeren en zo ja, wat willen we veranderen en verbeteren voor 2021. Geld investeren doen we met name in dingen, waardoor ons bedrijf beter en professioneler gaat functioneren.

En wat hebben we dan bedacht, vraag je je nu misschien af? Met het geld dat we vorig jaar verdiend hebben en het geld dat ik bespaard heb door niet op reis te gaan deze winter, was extra investeren in ons bedrijf inderdaad het plan. Maar waarin? Ik vroeg me af, wat ik zelf het leukste vind om te doen, maar ook wat er nog beter kan in de SUP Skool. Dit zijn allemaal vragen die je jezelf stelt als ondernemer.

Ik vind het leuk om mensen te helpen bij de aankoop van een SUP board, zodat iedereen blij en tevreden is met hun keuze of het verkregen advies. Dit geldt zowel voor het aanbieden van de SUP activiteiten bij de SUPSkool, als ook voor het advies uitbrengen over de vele verschillende SUP boards. Ik vind het super belangrijk dat iemand een board uitkiest die het beste bij hem/haar past. Het gaat er niet om welke wij het liefste verkopen.

Zo ontstond het idee van een Webshop met een aanbod van verschillende inflatable SUP boards en SUP accessoires. We hebben diverse merken en modellen in onze shop, zodat er voor iedereen een mooi en geschikt board bijzit. Verschillende prijsklassen en de SUP merken waar we mee samenwerken zijn; Starboard, Mistral, AquaInc (nieuw!) en SharkSUP. Heel blij en trots dat we jullie deze SUP boards nu zelf kunnen aanbieden. Bij ons in de SUP Store staan we voor een goede kwaliteit product, klantgericht advies en dat voor een nette prijs.

SUP Store Leeuwarden is officieel opgericht in januari. Ritske en ik zijn samen eigenaar en dit weekend gaan we officieel online! Een geheel nieuwe website waar jullie kennis mee kunnen maken, met daarin de Webshop, de SUP Verhuur en alle SUP activiteiten die georganiseerd worden door SUP Skool Leeuwarden. (www.supskoolleeuwarden.nl)

Die webshop en nieuwe website vullen en bouwen was een enorme klus, maar wat ben ik blij en trots dat ie klaar is. Samen met Jaimy hebben we er vele uurtjes aan gewerkt en vooral het uitzoeken van alle foto’s vond ik lastig. Ik hoor graag wat je van de website vindt! 

Wat is er veranderd tov de “oude” website? Een vernieuwde en ik denk, een veel betere presentatie van alle producten en diensten die we bieden en direct te boeken. Alle data van de georganiseerde SUP Lessen, Tourtochten en de populaire Friday Night SUP in Leeuwarden staan al in de SUP Agenda 2021. En daarnaast is het boeken voor iedereen ook makkelijker geworden. Belangrijk toch! 

Verder is het online boeken van een huurboard of kano een enorme vooruitgang tov vorig jaar. Toen huurde je door te bellen naar het Stadsstrand of via de mail, maar nu kun je zelf je datum en tijdstip online kiezen en direct reserveren. Je board of kano ligt dan bij het Stadsstrand voor je klaar!

Maar er is meer nieuws. Misschien heb je het berichtje al eerder voorbij zien komen over de SUP Queen, onze stoere SUP Boot. We hebben een praam gekocht vorig najaar, waarmee we SUP & Vaar uitjes gaan organiseren voor groepen van 10-12 personen.

Zie je het al voor je? De SUP boards voorin de boot en jullie lekker in het zonnetje varend door de pracht omgeving rondom Leeuwarden. De SUP Queen kapitein neemt jullie mee naar een mooie plek voor een SUP Tour onder begeleiding van een SUP instructeur. En na afloop staan de koelboxen met hapjes en drankjes staan klaar en is het genieten tijdens de vaartocht terug. Heel leuk voor een teamuitje, familiedag of vrijgezellenfeest.  

Genoeg over investeren en ondernemen! Nu duimen dat we snel weer in groepen buiten (en ook binnen) mogen sporten en dat de terrassen open gaan. We kunnen niet wachten om jullie allemaal weer te zien en veel plezier te beleven met elkaar op het water. En natuurlijk na afloop gezellig een drankje en lekker relaxen op het Stadsstrand.

Hou vol, blijf positief en probeer fit en gezond dit voorjaar in te gaan. Mijn gevoel zegt dat het einde in zicht is van het thuis zitten en dat we een heel mooie zomer krijgen. Ik heb er super veel zin in!

Groetjes!
TinekeSUP
5 maart 2021

En vind je het leuk om mijn vorige Blogs ook te lezen? Hier kun je ze vinden.

Blog TinekeSUP nov. 2020

Tineke MerkusBlog van Tineke

Blog 18TinekeSUP – Wat is het toch allemaal anders!

November 2019 <-> November 2020 

Waar was jij vorig jaar rond deze tijd? En wat deed jij in november 2019? Voor mij zijn de verschillen enorm. Vorig jaar draaiden we een goed seizoen met onze SUPSkool en het Stadsstrand in Leeuwarden. 

Begin oktober deden we het hek dicht en kon onze vakantie tijd beginnen. Ibiza, Thailand en Maui, wat een fantastische reizen hebben we gemaakt. Vakantie, wanneer zijn jullie voor t laatst weg geweest? Wij met onze camper bus. Een paar dagen naar de NH kust in oktober. Verder geen plannen en ik denk dat de meeste mensen thuis blijven in deze rare tijd. 

Hoe ik me daarbij voel? Tuurlijk vind ik het jammer, maar het is nu niet anders. De knop heb ik wel omgezet hoor en ik hoop op betere vakantie tijden volgend jaar. Jij? Bij ons is het nu een soort studie-huis en kantoor geworden. Onze kinderen hebben net hun tentamenweken achter de rug, waarbij ik heel wat uurtjes “Stil moest zijn op de gang”. Tentamens maken achter je computer, ik vind het nogal wat voor de jeugd. En als je toets dan ook nog halverwege gecanceld wordt, omdat het programma een storing vertoond, dan ben je niet blij. Volhouden en positief blijven is niet altijd makkelijk. 

Ik voel me goed, ben veel aan het sporten en ook best veel aan t werk. Dit jaar is de SUP sport zo populair geworden, dat het ons drukste seizoen ooit was. Heel Holland op het water! We hebben uitbreidingsplannen voor 2021 met meer boards en het openen van een Webshop. We gaan er (gebruikte) SUP boards, accessoires en kleding verkopen. SUP Store Leeuwarden, een echte SUP winkel hier in de stad! 

Rust nemen vind ik nog wel eens lastig nu we niet op vakantie zijn. Herken je dat? Altijd maar doorgaan, omdat er thuis altijd wel iets te doen is. En als ondernemer ben ik altijd bezig met plannen maken en ideeën uitwerken voor mijn bedrijf. Heel leuk, maar soms is een pas op de plaats maken wel handig. Dus toch weer wat vaker op de bank met een Netflix-serie ervoor. 

Wat is er veel veranderd de laatste tijd. Geen feestjes, niet uit eten gaan, geen knuffels, geen, geen. Veel dingen kunnen niet meer. Maar hier in Friesland hebben we ruimte en kunnen we wel naar buiten. Daardoor blijf ik fit. Helpt dat jou ook? Lekker wandelen en fietsen en in het weekend voor mij een rondje op de SUP. Dan nog met m’n dochter Anne naar de sportschool, zo blijf ik goed in vorm. Belangrijk hoor om fit te blijven en vooral ook in je hoofd de rust te bewaren en ontspannen proberen te zijn. 

Balans vinden tussen je werk en privé, niet altijd zo makkelijk toch. Voor mij was het lastig toen ik nog bij de bank werkte en onze kinderen klein waren. Wat een gevlieg en de ontspanning was soms ver te zoeken. Herken je dat? Hieronder zie je een artikel in onze wijkkrant. Afgelopen voorjaar, toen Corona ons land net in de greep had, ben ik geïnterviewd en het is best een persoonlijk verhaal geworden. Mooi om weer terug te lezen hoe je uiteindelijk toch een goede balans in je leven kunt vinden als je je hart volgt en dingen gaat doen waar je positieve energie van krijgt. 

Dat is toch het allerbelangrijkste! Goed en gezond in je vel zitten en blij zijn in je leven hier op deze pracht aardbol. Ga echt op zoek als je de juiste balans nog niet hebt gevonden. Het is nooit te laat om te veranderen en meer je hart te volgen. 

Ik stap vanmiddag weer op de SUP voor een mooi rondje rondom Leeuwarden. Balans op de SUP geeft mij nog altijd de meeste rust in mijn hoofd. En toch een beetje dat vakantiegevoel! Pas goed op jezelf en stay fit! 

Liefs,
TinekeSUP 
7 november 2020

En vind je het leuk om mijn vorige Blogs ook te lezen? Hier kun je ze vinden.