Blog 1 TinekeSUP

TinekeSUP – Blog 1 – De Handtekening

De handtekening is gezet! Ik vind het heel spannend, maar ben super enthousiast over deze samenwerking! Samenwerken met ReSeth, personal training.
En dat allemaal om me optimaal te kunnen voorbereiden op het pracht event de SUP 11-City Tour in de eerste week van september.

Personal training, PT, heb jij er iets mee? Ik vond het eigenlijk maar niks en bepaal liever zelf wat ik ga doen als workout of nog beter, ik geef zelf de training!
Maar wel altijd nieuwsgierig geweest. Hoe gaat het in z’n werk, wat voor oefeningen bedenkt de PT, wat kan de trainer en zou hij/zij echt weten waar ik beter van word?

Een gratis proefles van Reseth bij Nicky Boonstra, die ik ken als voetbaltrainer bij Blauw Wit, daar begon dit avontuur mee.
En ik was verkocht! Niet te geloven, ik vond het leuk die aandacht voor mijn persoonlijke doelen en oefeningen doen die goed voor mij zijn.
Mijn lichaam is helaas niet meer top fit, ben ook niet meer 20, zelfs niet 30. Nee, ik ben inmiddels 48 jaar en ik merk dat ik minder snel herstel en er zijn dagen dat ik erg moe ben (hormonen?!)
Hierdoor is t extra belangrijk voor mij om de juiste balans te vinden tussen fanatiek sporten en rust nemen.

De SUP sport is al jaren mijn grote passie en het is zelfs mijn werk geworden (SUP Skool Leeuwarden).

Dit jaar, 2018, wordt een geweldig jaar! Trots op Leeuwarden ben ik, onze culturele hoofdstad van Europa. Ik ben trots op heel Friesland.
Met zn allen gaan we er een geweldig feest van maken en ik verwacht enorm veel toeristen die dit samen met ons gaan vieren.

De SUP11City Tour wordt dit jaar voor de 10e keer georganiseerd, dat betekent ook groot feest. Voor de sporters die vanuit de hele wereld (vorig jaar 30 verschillende nationaliteiten aan de start) naar Friesland komen om mee te doen aan deze “Ultimate Challenge”. De originele Friese 11-Steden tocht op de SUP in 5 dagen. Ook kun je meedoen aan de non-stop, dan peddel je de 220 km achter elkaar, in 28-30 uur of je kiest ervoor een losse etappe te suppen, bijv. de laatste op zondag van Dokkum naar Leeuwarden (28 km).

Even terug naar mijn eerste ervaring met PT Nicky, over het suppen kan ik nog uren doorpraten.
En dat ga ik zeker doen, want ik ga elke maand een Blog schrijven over mijn ervaringen en voorbereiding op de Tocht der Tochten in september!

In mijn eerste PT training heb ik veel oefeningen gedaan voor mijn core stability, balans en mobiliteit. Dus geen brute kracht met halters en gewichten, wat ik had gedacht, hihi.
Wel touwtje springen, pfffff, dat moet beter! Mijn conditie, uithoudingsvermogen is me lang niet naar de zin. Oké, het is nu winter en ik zit veel te weinig op de fiets, mn MTB, en sta al helemaal niet op de SUP nu er ijs in de sloot ligt. Voldoende werk aan de winkel, maar dit weekend eerst de schaatsen uit de garage en lekker naar buiten.

Tot volgende maand en ik wens jullie nu alvast een pracht 2018 met veel sport, veel feest en gezelligheid! Maak er wat moois van.

TinekeSUP
3 maart 2018

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.