Blog 12 TinekeSUP

TinekeSUP -Blog 12- Het aftellen in begonnen!

Nee, we zijn niet aan t aftellen voor een groot SUP event of een verre reis. We gaan verhuizen!
Verhuizen, hoe vaak heb jij dat gedaan? Mijn 8e keer is t, sinds ik op mn 19e jaar uit huis ben gegaan. Van een studenten kamer in Groningen tot mn eerste zelf gekochte huis voor 73.500 gulden in 1994 (mooi prijsje hihi). En nu na 18 jaar Zuiderburen terug naar de mooie binnenstad van ons Leeuwarden.

Kleine kinderen kunnen heel mooi opgroeien in een buitenwijk, waar je een (grote) tuin hebt en wij zelfs heerlijk aan t water wonen.
Nu zijn onze kinderen groot en Ritske, mijn man, en ik gaan de volgende fase in. Dat klinkt best gek, maar zo is t wel! Kleiner wonen, weer dichterbij het centrum van de stad en (nog) meer vrije tijd is waar we voor gaan.
Herken jij dat ook? Niet meer zoveel geld in t “wonen” willen stoppen, maar vaker op reis gaan en minder hard hoeven werken. Wij vinden het heerlijk om zo te leven.
Natuurlijk kun je ook kiezen voor een andere leefstijl en daar is iedereen vrij in. Voor mij voelt deze vrijheid super fijn en terug naar kantoor van 8.30 tot 17.00 uur, dat wil ik echt nooit meer!

Maar verhuizen, dat is niet mijn grote passie. Wat een spullen heb je in al die jaren verzameld. Over 10 dagen moet onze riante casa helemaal leeg zijn. En dat is me toch een uitdaging. Al maanden zijn we bezig met opruimen en we hebben vele ritten naar de kringloop en de vuilstort gemaakt. Leeg is ons huis helaas nog steeds niet.
Kleding is het volgende hoofdstuk. Ik heb echt moeite met kleding sorteren. Handig zo’n jurkje als ik toch nog eens netjes moet met die mooie pumps! Ik heb ze nu nooit meer aan (haha dat zou raar staan op de SUP), maar het is zo zonde om in “de zak” te doen en weg te brengen. Mijn dochters zijn hier veel beter in en helpen me gelukkig zo af en toe.

Ik zit hier nu op onze steiger, de bootjes varen voorbij. Als ik om me heen kijk zie ik een picknick tafel, n mooie tafel met 6 stoelen en 2 kano’s. En daar nog 2 party tafels en een stel oude fietsen. Niet vergeten, ook die moeten nog verhuisd worden.

Rustig blijven, nog 10 dagen te gaan en het komt allemaal vast goed. Ppfffff niet altijd makkelijk hoor! Gelukkig doet een rondje op de SUP wonderen. Het hoofd leegmaken en even genieten op t water. En natuurlijk mn kilometers maken in training voor die ultieme Challenge in september. Ik ga voor mn 5e kruisje! Ja, 220 km peddelen tijdens de SUP11 City Tour doe ik echt veel liever dan verhuizen.

Tot snel weer! Dan is ons huis al lang leeg en wonen we in ons tussen-huis voor de zomermaanden.

Bye bye Zuiderburen!

Groetjes
TinekeSUP
10 juni 2019

En vind je het leuk om mijn vorige Blogs ook te lezen?

Blog 1 TinekeSUP
Blog 2 TinekeSUP
Blog 3 TinekeSUP
Blog 4 TinekeSUP
Blog 5 TinekeSUP
Blog 6 TinekeSUP
Blog 7 TinekeSUP
Blog 8 TinekeSUP
Blog 9 TinekeSUP
Blog 10 TinekeSUP
Blog 11 TinekeSUP

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.