Blog 14 TinekeSUP

TinekeSUP – Blog 14 –
Eat, SUP, Sleep, Repeat…

Fysiek ben ik oké, maar mentaal ben ik heel sterk, dat zijn de woorden van Bart de Zwart. Bart won meerdere malen de Yukon SUP Race, waarbij je 715 km peddelt over de Yukon River.

Mooie woorden die ook wel op mij van toepassing zijn. Nog een week en dan start ik in de Non-Stop Sup11 – City Tour, samen met mijn vriendin Heleen Straatman.

Zij start in Leeuwarden op zaterdagochtend 7 september en peddelt 48 km naar Sloten. Daar begin ik aan mijn SUP uitdaging. We peddelen om de beurt.

Nooit heb ik zoveel km gepeddeld met zo weinig rust tussen de SUP11 etappes. Hoe herstelt je lichaam in 6 uren en kun je dan weer verder voor de volgende ruim 40 km?

Ik heb echt geen idee hoe dat zal gaan, maar dan denk ik aan Bart.
Ook hij had 6 uur rust en moest weer verder. Maar dan na 18 uur op z’n SUP board te hebben gestaan i.p.v. 6 a 7 uren. Het kan dus gewoon!

Fysiek ben ik idd oké, maar meer ook niet. Haha, het is elk jaar hetzelfde met mij. Ik train te weinig, en waarom? Te druk met de SUPSkool en niet fanatiek genoeg, denk ik. Maar de uitdaging aangaan, dat is prachtig! En daar heb je mentale kracht voor nodig. Positief denken en vooral niet opgeven. En dat kan ik!

De weersverwachting ziet er slecht uit voor volgend weekend, met veel regen en een pittig windje. Niet mijn passie, maar ik heb besloten dat ik me er niet door laat weerhouden. Heleen en ik hebben er zoveel zin in, dus we gaan ervoor! En dus ook met klote weer (bbbrrrrr, duimen jullie mee dat t nog wat beter wordt!)

Deze week veel yoga, elke ochtend op mn matje in de woonkamer. Lichaam soepel maken en vooral rustig worden in mn hoofd na deze drukke weken in de SUPSkool. Voor 11 uur in bed liggen en veel en gezond eten. Een goede voorbereiding helpt enorm voor je zelfvertrouwen en geeft mij rust.

Kleding uitzoeken, want wat trek je aan? Overdag weer iets anders dan ‘s avonds in het donker. Het koelt snel af en vooral koude en natte voeten vind ik heel lastig. Surfsokken of misschien gewoon gympen aan met de plastic zakkies erin om je voeten droog te houden. Mijn Supskin pak hangt klaar en gaat ook mee. Lekker warm en deze drysuit beschermt je tegen de regen.

En als je dan op je board staat en je bent gestart, dan is het alleen nog maar peddelen, eten, drinken en slapen (Eat, SUP, Sleep, Repeat). Zo simpel en dat maakt het SUP leven zo fijn. De herhaling in je beweging, links en rechts, brengt je mind tot rust. Al die drukke gedachten raak je kwijt en in de natuur word je kalm en krijg je ruimte daarboven, in je hoofd.

Maar het suppen is niet altijd fijn hoor haha! Met tegenwind en golven op de meren, wordt het bikkelen. Afzien en pijn voelen overal, maar de finish bereiken geeft het beste gevoel wat er is. Trots, voldaan en super blij. Daar doe ik het allemaal voor!

Ik ga jullie de komende 2 weken meenemen in mijn avontuur en je kunt me volgen op Facebook en via m’n website www.supskoolleeuwarden.nl.

Tot snel!

Groetjes
TinekeSUP
31 augustus 2019

 

En vind je het leuk om mijn vorige Blogs ook te lezen?

Blog 1 TinekeSUP
Blog 2 TinekeSUP
Blog 3 TinekeSUP
Blog 4 TinekeSUP
Blog 5 TinekeSUP
Blog 6 TinekeSUP
Blog 7 TinekeSUP
Blog 8 TinekeSUP
Blog 9 TinekeSUP
Blog 10 TinekeSUP
Blog 11 TinekeSUP
Blog 12 TinekeSUP
Blog 13 TinekeSUP

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.