Blog 15 TinekeSUP

TinekeSUP – Blog 15 –
Amazing Thailand! november 2019

Oeh, het SUP11 Islands – Thailand event gaat nu echt beginnen! Vanochtend nog even m’n board getest samen met Rens en vanavond was de openingsceremonie met de burgemeester van Koh Chang.
Zo grappig z’n verhaal in het Thais. Ik verstond alleen maar het woord SUP haha. Maar n hele eer dat hij erbij was.
Daarna heerlijk gegeten, want daar zijn ze hier erg goed in. Verse vis vanavond met veel groente en sticky rice (schrijf ik t goed?) met mango als toetje. Zoet en te lekker.

Nummer 3 is m’n start nummer de komende dagen en de eerste etappe is direct de langste! We peddelen morgen langs het hele eiland, 29 km van noord naar zuid. Met een beetje geluk zitten we in de luwte qua wind, maar je weet t nooit hier. De wind draait soms onverwachts, we gaan t zien.

Heet wordt t zeker! Veel drinken en af en toe een duik om af te koelen is m’n plan. Verder vooral genieten!
Na ca 13 km gaan we van t water om uitgebreid te lunchen. Dus geen stopwatch met 15 min rusttijd en weer door, zoals bij de Sup11 – City Tour. Nee hoor, hier verwacht ik minstens een uur verder te zijn voordat we weer t water opgaan. Op z’n Thais.

Ik heb er veel zin in en m’n energie is weer gaan stromen. Een fijn gevoel.
Morgenavond praten we verder, dan hoop ik de finish gehaald te hebben. Dat is m’n doel!
Nu vroeg slapen, de wekker staat op 6 uur.

Liefs Tineke vanuit Thailand, Koh Chang
Mooie herinneringen maken we hier.

Dag 1 – SUP11 Islands Thailand 2019

De start vanochtend! Peddelen in Thailand tijdens de Sup11x voor 5 dagen, is een pracht avontuur.
Mn eerste etappe zit er inmiddels op en ik lig nu lekker lui op n bedje aan t strand. Nee niet meer in de zon, want die heb ik genoeg gevoeld tijdens onze 30 km vandaag.

Echt niet te geloven zo warm t was. En toch vind ik dat zoveel fijner dan die regenachtige en koude dagen die we tijdens de Sup11 – City Tour vaak gehad hebben.

Wat doe je in die hitte? Veel drinken, dat ging goed en we hebben best vaak gezwommen. Of eigenlijk meer een korte duik, even je hoofd een paar keer onder water en dan weer door langs dit prachtige eiland Koh Chang.
Ben je wel eens hier in Thailand geweest? Echt een aanrader vind ik het. De natuur is prachtig en vooral in de maanden nov t/m febr is het heerlijk weer hier. Warm, ca 32 gr maar prima te doen met de zee of n zwembad in de buurt.

Over een uurtje start de BBQ op het strand met vers gegrilde vis op het menu. Lekker smullen en dan vanavond weer vroeg naar bed.

Morgen ca 25 km samen met Morene Dekker, mn SUP maatje en gaan we oversteken naar een ander eiland. Ik verwacht meer tjop en zijwind morgen, dus wat lastiger omstandigheden dan vandaag. We hebben deze eerste etappe een behoorlijk stuk met de stroming en wind mee kunnen peddelen. Alleen de laatste 3 km naar de finish was echt lastig met veel zijwind.
Jullie een fijne dag (het is nog maar 10 uur in NL) en tot snel weer!

Liefs, Tineke

Dag 2 – SUP11 Islands Thailand

Hoi hoi!

Hier ben ik weer vanuit Thailand om jullie mee te nemen met ons Sup11x avontuur. En een avontuur dat is het!
Gisteravond na de 1e etappe voelde ik me niet goed. De hitte zat in mijn lijf en hierdoor voelde ik me erg slap en moe. Niet best.

Na een goede nachtrust (we gaan om 21.30 uur al slapen) ging t beter. En boot mij doet Yoga doet dan wonderen. Terug naar een rustige ademhaling en op mn handdoekje een aantal yin houdingen, dat hielp. En zo stond ik vanochtend toch redelijk fit aan de start.

Een oversteek naar Koh Mak stond ons te wachten. Wind en golven, nu begon t echte werk. Morene ging goed en was te sterk voor mij, dus zij ging vooruit. Mijn gevecht in de golven, met alleen maar peddelen op rechts, was niet top. Ik kom wat kracht tekort, maar raakte gelukkig niet in paniek. Het was opgeven of iets slims bedenken. Dat laatste lukte. Zwaaien met een peddel naar een boot en die kwam helpen.
De boot op links als golfbreker en ik ernaast peddelend om weer naar “hoger wal” te komen. Top! Zo kon ik door t lastigste stuk heenkomen en op naar de boot voor lunch (na ruim 12 km)

En die lunch pauze was een feest vandaag! Tuurlijk lekker eten, maar vooral het snorkelen daarna met super veel mooie vissen was geweldig. (De foto’s van Edwin Westra staan al op fb!) En vanaf het dak van de boot in zee springen. Het is toch te gek om dat in je pauze te doen.

Het middag deel was ietsje korter en de wind was bijna gaan liggen en hadden we in de rug. Deze omstandigheden passen beter bij mij. Het ging goed, alleen was t super heet nu. Dus na elke 2,5 km een plons, kop onder water en veel drinken.
Bij de Finish kregen we weer een kokosnoot. Dat smaakt dan echt heel lekker.

Vanavond voel ik me een stuk beter en ik lig nu al weer in mn bedje. Dit keer in een luxe resort op Koh Mak, waar we 2 nachten blijven.
Volgend jaar meedoen! Als je enige ervaring hebt op zee of veel op meren hebt gepeddeld, dan kun je dit. Morgen gaan we rondom het eiland peddelen. Vast weer veel moois te zien onderweg, want ook dit eiland is prachtig!

Tot morgen!

Groetjes Tineke

Dag 3 – SUP11 Islands Thailand

Aloha, SUP11 Islands – Thailand dag 3 zit erop. En wat een geweldige dag was t!

De omstandigheden op zee zijn elke dag anders. Gisteren had ik het zwaar met de zijwind en de golven, maar vandaag ging t top! Het eerste stuk was 11 km met hoge golven die schuin van achteren kwamen. Dat betekende vanochtend dat er 90% op de linkerkant gepeddeld moest worden en vooral balanceren en “dansen” op je board.
Vooral geen stijve houding, maar juist meebewegen en werken met je benen. Dan gaat t goed!

In het filmpje op Facebook kun je vanuit de boot mooi zien hoe hoog de golven waren en hoe ik erdoor heen ging. Goed opletten, want anders lig je erin. Ik vind dit n prachtig spel, wind in de rug en gaan met die banaan!
Morene had het juist lastiger vanochtend en ik finishte dit keer voor haar (ook wel eens leuk!) bij de lunch-boot on paradise Island, Ko Rang. Zo mooi groen, licht-blauw water heb ik nog nooit gezien en nog meer vissen dan gisteren. Zelfs Nemo zwom ertussen!

We hadden een extra lange pauze, omdat de wind zou afnemen vanmiddag. Beter, want anders hadden we tegen die hoge golven in weer terug moeten peddelen. Niet te doen.

Toen we weer startten was het rustig en kalm op zee en de wind was afgenomen en gedraaid. Heerlijk touren samen met Morene de 15 km terug naar Koh Mak. Maar die hitte die je dan voelt, minstens 35 graden was t, dat maakt het zwaar. Pffff zoveel zweten en je lichaam wordt zo heet. Elke 3 km een swim break om te koelen, dat was echt nodig.

We zijn over de helft en ik ben blij. Zo’n mooi SUP Event heb ik nog niet eerder meegemaakt. Dit land en de prachtige eilandjes waar we langs peddelen, maakt t heel bijzonder. En een week optrekken met vooral Chinezen en Japanners is ook leuk!

Vanavond duizenden sterren aan de hemel. We hebben op de pier gelegen om ze te bekijken. Wauw, wat een dag was t.
Ik voel me goed, maar mn lichaam is wel moe. Paracetemol elke avond, waardoor ik lekker in slaap val en hopen dat het herstel goed genoeg is om weer fit te kunnen starten.

Ritske en onze zoon Rens varen elke dag mee op de volgboot, heel gezellig. Je hoort Ritske wel roepen op t filmpje!

21.10 uur is t hier nu, tijd om te gaan slapen. Morgen de tassen weer inpakken, want we steken over terug naar Koh Chang.

Trusten allemaal.
Liefs, Tineke 🏄🏻‍♀️

PS; Cambuur, veel succes vanavond!! Winnen!

Dag 4 – SUP11 Islands Thailand

Yes, dag 4 in the pocket!! Sup11x wat ben je leuk en wat hebben we vandaag weer veel beleefd!

Allereerst iets over ons ochtendritueel tijdens de SUP11 Islands – Thailand. Dat gaat relaxed. Heel anders dan bij de SUP11 City Tour. In plaats van een strak time schedule, wordt hier de start tijd bijna elke dag vertraagd. Bijv. omdat de wind nog wat kan afnemen of dat we anders te vroeg bij de lunch plek zijn.

We zijn allemaal vroeg wakker elke ochtend, want we gaan super vroeg naar bed. Om 7 uur zitten we al aan t ontbijt, met muesli en melk, maar ook kun je eieren en complete warme Thaise maaltijden krijgen. Ik houd t maar bij mn yoghurt&havermout ontbijtje, met wat fruit en soms nog toast met jam. Bakkie thee erbij en veel water.

We drinken zoveel water dat het deze week wel een detox-week lijkt! Echt waar Geertje, daarvoor hoef je niet een speciaal detox arrangement te boeken. Veel drinken en net zoveel plassen. We spoelen helemaal door en onze huid wordt prachtig glad en zacht. Onze (van Morene Dekker en mij) handen en voeten zijn aan het einde van de dag trouwens erg rimpelig! Te lang in t laagje water op ons boards gestaan en van t vele zwemmen denk ik.

En wat eten we dan onderweg? Vrij weinig, dus ook compleet anders dan de Sup11 – City Tour. We hebben wel wat Haribot beertjes mee en in de lunchpauze eten we fried rice with fish. Lekker zout en daar kunnen we de middag wel op doorkomen. Soms 1 reepje als t stuk te lang is naar de pauze, zoals vanochtend.

Pffff wat gingen we langzaam (zei Rens tegen ons!). En dat klopt, want we hadden 15 km de stroming, golven en de wind tegen. Een pittig stukkie waar we bijna 3 uur over hebben gedaan! Kwam geen eind aan.

Geen gesnorkel het eerste half uur van de pauze, want iedereen was echt doodop. Maar daarna gingen we t tropische eilandje Laoya verkennen en het water was weer zo licht en t strandje zo prachtig! Dat vergeten we nooit meer.
Skippersmeeting op t eiland,terwijl je met zn allen in de zee ligt, zo grappig!

De laatste 5 km terug naar Koh Chang was niet helemaal de verwachte down winder. Toch weer zijwind en we waren dan ook super blij dat we de Finish gehaald hadden.

We slapen in een prachtig fisherman village met kamers aan t water. Heel leuk!
We hebben net weer heerlijk gegeten, met verse vis en morgen al de laatste dag.
Het wordt geen makkie, want er staat 30 km op t programma naar ons eindpunt bij SUP Station.

Veel liefs en tot morgen!
Tineke

Dag 5 – SUP11 Islands Thailand

PS: (dit keer bovenaan!) Meer foto’s zijn te vinden op de fb pagina van Sup11x

Het SUP11 Islands – Thailand Event zit erop en we hebben allemaal de Finish bereikt gisteren! 125 km peddelen op open ocean in 5 dagen, wat een avontuur was t samen met Morene Dekker en alle andere deelnemers.
Ik ben net wakker (6.30 uur) en lig echt met een big smile in mn bed. Wat is het fantastisch dat je dit mee mag maken en zo van je leven kunt genieten. Zo dankbaar en happy voel ik me nu!

Je leeft hier op een eiland met heel aardige mensen en de natuur is prachtig. Zo groen met al die bomen en de bloemen maken het op tal van plekken vrolijk en kleurrijk. Het klimaat is heerlijk! Ik weet dat het nu erg koud is in Nederland en dan is een maandje extra zomer een groot kado.

Eten eten eten, daar draait het hier om in Thailand.
Overal kun je, voor weinig, lekker vers eten kopen. Veel groente en dan dat fruit. Elke dag eet ik meloen, ananas en vaak papaja en mango. Zo zoet vind je ze niet thuis, in onze supermarkten.
En jazeker, jij kunt hier ook naar toe! Wat zo’n trip naar Thailand dan kost? De ticket is het duurste, daar betaal je tussen de EUR 450-EUR 750 voor. Het grote verschil zit m in het rechtstreeks naar Bangkok vliegen of kiezen voor een overstap. Hier eenmaal aangekomen is t leven niet duur. Een Thaise maaltijd kost ca €5 en een overnachting regel je al vanaf €20 voor een 2-persoons kamer. Een hostel is nog goedkoper.

Het vervoer met taxi, bus en boot is hier in Thailand ook super goed geregeld! Je boekt tickets vooraf via internet en het werkt allemaal prima. Echt keurig hoe ze t hier voor elkaar hebben.
November is een mooie tijd om te gaan. Direct na het regenseizoen en nog net geen hoogseizoen. Temperaturen van rond de 32 graden maken t mooie leven hier compleet.

En voor mn SUP friends hier de oproep! Wil je meedoen met dit fantastische Sup11x Event, wees er dan snel bij. Datum: 25-29 nov 2020 en gelimiteerde inschrijving van 50 personen.
Let op!! Ervaring op zee is echt een vereiste om mee te kunnen doen aan deze 5-daagse SUP Challenge.
En waar doe je deze ocean ervaring dan op? Noordzee trainingen bij Leersup, Niek van der Linde, bij Nancy Wesselsz (Thespotevents) in Zandvoort kun je terecht of trainen met Ricardo Haverschmidt van @Free Movement. Of je kiest voor een korte SUP Travel, samen met mij naar Fuerteventura om daar (meer) ervaring op te doen.

Mijn 5 dagen op zee waren intens en ik heb enorm genoten! Alle omstandigheden hebben we meegemaakt; van upwind tot downwind, maar ook vaak zijwind ik echt lastig vind. En de hoge golven en klotsbakken, maar gelukkig ook flat water met weinig wind.
De hitte tijdens het peddelen was voor mij misschien wel t zwaarste. Na dag 1 voelde ik me echt slecht, ik was oververhit geraakt. De dagen daarna gingen we direct na de etappes zwemmen en ons hoofd extra koelen. Mn wangen gloeiden zo, dat ik zelfs ijsklontjes gebruikte om af te koelen. En de plons-pauze om de 3-4 km, dat hielp ook goed.

Kleding keuzes in Thailand zijn een makkie! Bikini en zwemshorts zijn voldoende. Paar jurkjes mee en wat tops en klaar ben je. Vergeet niet zonnebrand en muggen spray mee te nemen, omdat je hier niet zonder kunt. De benodigde intentingen kun je een paar weken van te voren regelen (dat hebben wij iig wel gedaan).
Wij vinden het reizen met een rugzak t handigste, omdat je regelmatig onderweg bent. Eiland hoppen is leuk!
Ritske, onze zoon Rens en ik zijn dit jaar eerst een week op Koh Phayam geweest en toen via Bangkok door naar Koh Chang.

Vind je een SUP Event op zee nog te heftig, maar wil je wel graag mee met een groepje naar Thailand, dan kan dat ook! We organiseren volgend jaar weer een 10-daagse SUP & Yoga Travel Thailand en dan van 10 t/m 19 november en hiervoor heb je geen SUP ervaring op zee nodig.

Meer info vind je op mn website www.supskoolleeuwarden.nl/sup-travel-thailand/

Nu is het tijd voor een ontbijtje en daarna ga ik een paar baantjes zwemmen. Ben toch wel stijf hoor na deze 5 dagen op zee. Vanmiddag nog maar een keertje naar de massage dames. Dat was ik bijna vergeten te vertellen. Massages in Thailand zijn top en spot goedkoop! Zo leuk en zo lekker ook, haha.

Liefs vanuit Thailand, wij blijven nog een weekje genieten hier. En dan vliegen we terug naar mn lieve meiden en Brian. Gezellig de kaarsjes aan en een kerstboom in huis. Ook veel zin in hoor!

Groetjes,
TinekeSUP
2-12-2019

De meeste SUP11 Islands – foto’s zijn gemaakt door Edwin Westra uit Leeuwarden. Heel mooi!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.