Blog 7 TinekeSUP

TinekeSUP -Blog 7- Waarom is die SUP11-City Tour toch zo fantastisch?! Nog 2 nachtjes..

Goedemorgen allemaal,

Hier zit ik dan achter mn laptop aan de keukentafel, nog even schrijven over mijn grote passie. Want over 2 dagen gaat het feest echt beginnen. Een feest, ja dat is de SUP11-City Tour!
Dit weekend hebben we al enorm genoten van de Non-Stoppers die 200 km gepeddeld hebben in 24-30 uur, wat een prestatie! Niet normaal toch.

Waarom is die SUP11 toch zo fantastisch?

Stel je eens voor dat er meer dan 125 sporters, uit meer dan 30 landen, allemaal naar Friesland komen. Dat geeft al een heel bijzondere sfeer. En dan ga je met elkaar, 5 dagen lang, die mega zware uitdaging aan. Ik krijg er weer kippenvel van, haha.

Eerst die voorbereiding. Alle spullen die je nodig hebt en kleding voor elk type weer. Regenkleding, helaas, het moet toch mee dit jaar. Ik heb een hekel aan regen en kou en mijn spieren houden daar al helemaal niet van. Maar met een goed regenjack en veel positieve gedachten kom je heel ver.

Mentale kracht is volgens mij minstens zo belangrijk bij zo’n evenement als je fysieke vorm.

Genieten van alle toeschouwers die op de bruggen staan, dat doet je zo goed als je t even zwaar hebt onderweg. En de vrijwilligers die je helpen bij de rustplek; mijn tas wordt voor me gepakt en ze vragen of je wat wilt eten? Echt super fijn al die hulp en steun. Ja, ook emoties zijn er volop in deze week. Van grote blijdschap en trots als je de finish-boeien ziet liggen, tot de pijn en het afzien als je rug en schouders niet meer willen of als je zware tegenwind hebt en er geen einde aan lijkt te komen.
Juist dan is het zo belangrijk om ontspannen te blijven en positief. Meter voor meter kom je verder en uiteindelijk ga je die bocht om en heb je opeens heerlijk de wind in de rug.

Dit jaar doen er 20 peddelaars uit mijn SUPSkool Lwd mee aan de SUP11-City Tour. Fantastisch vind ik dat! En weet je waarom? Als je deze SUP11-dagen hebt meegemaakt, dan verandert er iets..
Ritske, mijn man, noemt de SUP11-City Tour een life-changing-event, helemaal terecht. En daarom vind ik het prachtig dat ik zoveel sporters uit mijn omgeving mee kan nemen in dit avontuur.

Wie doen er dan allemaal mee? Even voorstellen: Het eerste SUPSkool Mix Team bestaat uit de volgende teamleden; Janwillem, Karin, Nienke, Frank en Arnold. Iedereen peddelt 1 dag mee voor het Team. Ook hebben we dit jaar een SUP Skool – Mistral Mix Team, met sponsor Mistral SUP-Maurits die voor een geweldig SUP board heeft gezorgd. In dit team peddelen Rinne, Randy, Jan Sjoerd, Nicky en Lonneke.

Martijn is er de hele week bij in de Tour en Menno peddelt 4 dagen mee.
Aggie en Corien 2 etappes (woensdag en zondag) en Gelske, Bertha, Nynke, Denise en Chris suppen op zondag van Dokkum naar Leeuwarden.

Ik wens jullie bij deze heel erg veel succes en vooral genieten. Dat is mijn motto van deze 10e jubileum editie SUP11-City Tour. Genieten! Thanks Anne-Marie Reichman Totah, dat jij het suppen en dit event naar Friesland hebt gebracht in 2008.

Woensdag start ik samen met mijn lieve vriendinnen Elske Wind en Morene Dekker om 9.15 uur in de Prinsentuin en dan peddelen we 43 km naar Sloten, met rust in Sneek. Jullie kunnen ons alle dagen live volgen via het tracking systeem. De link zet ik dinsdagavond op Facebook samen met mijn start nummer.

Nu alles inpakken, mijn Mistral board klaarmaken voor de tocht der tochten en morgen brengen Elske en ik de caravan alvast naar Sloten. Ons huisje de komende week. Ik kan niet wachten, heb er super veel zin in. Maar ik word ook wel zenuwachtig. Af en toe komt toch die onzekerheid even boven. Heb ik niet veel te weinig getraind, is mijn lichaam nog sterk genoeg? De geest is goed en ik geloof dat ik het met mijn mentale kracht ga redden dit jaar!

Komen jullie zondag 9 september naar de Finish in de Prinsentuin vanaf 13.00 uur? Dat zou ik geweldig vinden en aansluitend om 15.00 uur proberen we het World Record te vestigen met 1000 suppers in de grachten van Leeuwarden. Een spektakel! Hier kun je nog aan meedoen (zie op mijn website www.supskoolleeuwarden.nl)

Tot snel en een fijne dag allemaal.

groetjes,
TinekeSUP
3 september 2018

Vind je het leuk om mijn vorige Blogs ook te lezen?
Blog 1 TinekeSUP
Blog 2 TinekeSUP
Blog 3 TinekeSUP
Blog 4 TinekeSUP
Blog 5 TinekeSUP
Blog 6 TinekeSUP

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.