Blog 8 TinekeSUP

TinekeSUP -Blog 8- AMAZING!

Amazing, ik hou van dat woord en zeg het best vaak de laatste tijd.
Het SUP11-City Tour Event was dit jaar really amazing!

Hebben jullie al die foto’s voorbij zien komen op Facebook en die mooie persoonlijke verhalen van iedereen die betrokken was bij deze 10e editie van de SUP11?
Het begon tijdens het Non-Stop weekend op 1 en 2 september. Het weer was prachtig en er stonden meer dan 20 suppers aan de Start. Bijna een verdubbeling tov vorig jaar, amazing! Live verslaggeving door Marije Elgersma via Facebook naast de GPS tracking zorgde ervoor, dat je de hele tour van 220 km en alle sporters heel goed kon volgen.
Kun jij het je voorstellen dat je tussen de 25-35 uur op een SUP board staat? Ik denk niet dat ik het zou kunnen. Maar daar denkt Tatum Prins uit Z-Afrika anders over.
Wat een inspirerende dame. Zo mooi hoe ze over deze extreme uitdagingen praat. Dat het je zo dankbaar maakt voor de kleine dingen in het leven en dat het zo vredig is om te peddelen in de nacht. Iedereen die dit wil en gefocust is, die kan het. Dus wie weet of ik in de toekomst toch nog eens voor de 200 km Non-Stop ga.

Nu terug naar de 5-daagse samen met Elske Wind en alle andere SUP friends. Hieronder vind je het linkje van Ritske Merkus zijn bericht na afloop van het event en ik kan het niet beter verwoorden. Een aanrader om te lezen.

SUP11 Hangover

Mijn doel om dit jaar vooral te genieten is helemaal gelukt! Genoten heb ik in de caravan met m’n vriendin en op het water in onze prachtige provincie. Natuurlijk waren sommige stukken pittig, vooral de tegenwind op dag 3 en 5 en de grote schepen in het kanaal tussen Harlingen en Franeker. Dat was best spannend en ook vermoeiend. Maar als je dan weer die finish hebt gehaald na 6 of 7 uur peddelen, dan ben je elke dag weer enorm blij en trots.

Dit jaar was het plas-moment ook echt een dingetje. Bij deze ook de vraag aan andere peddelaars, hoe doen jullie dat toch? Andere jaren hing ik half in het water, maar steeds weer op je board moeten klimmen, dat kostte mij te veel energie. Dus wat doe je dan? Laat t maar lopen, bah maar ja hoe moet t anders? Haha en in welke houding lukt t het beste? Dit was het jaar van de pis-leggings en lieve Ypie Duursma-Groenewoud, nog bedankt dat je ze voor ons hebt uitgewassen. Zo stonden we iig de volgende ochtend weer schoon aan de start (fris en fruitig wilde ik zeggen, maar zo voelden we ons toch niet helemaal na al die km)

Zondag was de binnenkomst en Finish in Leeuwarden met een Prinsentuin vol mensen. Onze ouders, mijn man Ritske, onze zoon Rens en Ronald Hoekstra stonden op de boot om ons aan te moedigen. Wat prachtig en best n beetje emotioneel. Het 4e kruisje is binnen en op deze manier kan ik nog jaren door!

Echt waar, het is een enorm verschil als je meedoet als toerder ipv racer. Zoveel meer ontspanning en minder vermoeidheid en pijn in je lichaam. Mee eens, Anne-Marie Reichman Totah, Janneke Smits en Joanne Hamilton-Vale? Ook deze strong SUP ladies deden dit jaar mee in de Tour i.p.v. de wedstrijd.
Alleen op vrijdag, dag 3, heb ik gas gegeven in de time-trial van 12 km. Zou ik het nog kunnen? Ik werd 4e van de 16 Diva’s (40+ ladies competitie), niet slecht. Het wedstrijd-element trekt me nog steeds, maar of m’n lichaam sterk genoeg is hiervoor, we gaan t zien.

Deze week weer begonnen met trainen in de sportschool metNicky Boonstra en daarnaast fietsen, beetje zwemmen en af en toe het water op. Zo gaan we het winterseizoen in en daarnaast niet vergeten om de mat op te gaan!
Yoga is heel fijn. Het maakt je lichaam soepel, zorgt voor herstel, maar vooral vind je hierdoor de rust in jezelf, in je hoofd. Amazing haha.

Tot snel allemaal, ik blijf schrijven.

PS1 = Super trots op de 20 deelnemers van SUPSkool Lwd, die meededen aan deze SUP11. Top gedaan!
PS2 = Buurman Ed Reichman bedankt voor de heerlijke koppies thee die we ‘s morgens van je kregen in de caravan
PS3 = Frank Hettinga, Marieke en heit van Elske, geweldig dat jullie onze caravan naar de alle finish-plaatsen wilden brengen
PS4 = Zo fijn dat ik onderweg op de Zwette nog afscheid kon nemen van onze dochter Jildou Merkus. Ze is op wo 5 sept vertrokken naar Azië, voor 5 maanden!
PS5 = Rens en Anne Merkus, jullie hebben t thuis weer super goed geregeld terwijl heit en ik in de SUP11-bubble zaten
PS6 = Feestboot Brutus is the best! Wat een geweldige afterparty op zondagavond. En ik hou van de Song “Leef”!! Leef, alsof het je laatste dag is, LEEF, alsof de morgen niet bestaat!

Doei!

Groetjes,
TinekeSUP
20 september 2018

Vind je het leuk om mijn vorige Blogs ook te lezen?
Blog 1 TinekeSUP
Blog 2 TinekeSUP
Blog 3 TinekeSUP
Blog 4 TinekeSUP
Blog 5 TinekeSUP
Blog 6 TinekeSUP
Blog 7 TinekeSUP

 

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.