Blog 9 TinekeSUP

TinekeSUP -Blog 9- vanuit Thailand.
Vega of gewoon veel minder!

Wakker worden in Thailand, wie had dat ooit gedacht? Ik zeker niet, totdat onze dochter Jildou besloot om een verre reis te gaan maken na haar studie. Op avontuur door Azië, samen met haar vriendin Samira.

En zo vierden Ritske, Sam en ik hier op Koh Phayam de 21e verjaardag van Jil.
Wat bijzonder! Een prachtige dag om nooit te vergeten.
Een verjaardag met vooral ook heerlijk eten. Ik kan je nu al zeggen dat Thais eten heel hoog in m’n favorieten lijst staat. Oké, stamppot boerenkool is nog altijd top, maar een Thaise curry met heerlijke kruiden, Pad Thai met groenten en noedels en al die heerlijke fruitsoorten. Alleen daarom zou je hier al vaker naar toe willen gaan.

Veel aandacht voor milieu en vegetarisch eten hier. Een heel goede zaak. Heb jij ooit de documentaire “cowspiracy” (Netflix) gezien? Schokkend en een eye opener! Ik ben zeker overtuigd en ga m’n steentje vanaf nu bijdragen.
Helemaal geen vlees en kip, daar ben ik (nog) niet aan toe, maar veel minder, dat is een prima 2e optie! Als we allemaal minder vlees gaan eten, levert dat een enorm positieve bijdrage aan het milieu. In de documentaire krijg je alle info hierover.
Om een aantal dingen te noemen; veel minder verbruik van water, minder vrachtwagens op de weg, minder bomen worden gekapt, klimaat verandert minder en natuurlijk minder dierenleed.

Dus bij deze een oproep voor jullie om heerlijke vega recepten met mij te delen. Meer groente, bonen, noten en fruit. Vis eet ik graag en is een prima vleesvervanger voor mij. Vegan is de allerbeste lifestyle voor onze moeder aarde, maar ik denk niet heel realistisch.

En de eiwitten die we nodig hebben als sporters? Die zitten toch vooral in vlees. Dat klopt, maar eiwitten zitten ook in magere kwark (lekker met fruit, havermout en kaneel), noten, ei, kikkererwten, tonijn en kabeljauw.
Wat zou het mooi zijn als iedereen meedoet met het verminderen van het eten van vlees. Het is echt nodig!

Nu tijd voor ontbijt op dit tropische eiland en genieten van een nieuwe dag zon, zee en heerlijk vega eten!

Liefs Tineke
Koh Phayam, Thailand
21 november 2018

Vind je het leuk om mijn vorige Blogs ook te lezen?
Blog 1 TinekeSUP
Blog 2 TinekeSUP
Blog 3 TinekeSUP
Blog 4 TinekeSUP
Blog 5 TinekeSUP
Blog 6 TinekeSUP
Blog 7 TinekeSUP
Blog 8 TinekeSUP

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.