SUP Skool Leeuwarden

SUP Skool Leeuwarden is in januari 2013 opgericht en Tineke Merkus is eigenaar en SUP & Yoga instructrice van de SUP Skool. Alle lessen en activiteiten geeft zij met passie en enthousiasme voor de SUP sport.

Tineke woont met haar gezin in Leeuwarden en is in bezit van de SUP instructeur diploma’s; ASI Water Rescue en ASI SUP Instructor Level 1 en Level 2, First Aid en Zwemmend Redden. Daarnaast is ze gecertificeerd Watersportverbond SUP instructeur, Functional Paddling-, SUPilates- SUP Yoga en Paddlefit SUP Instructor. 

 

Stadsstrand Leeuwarden

Het Stadsstrand Leeuwarden bestaat sinds 2015 en is tevens de locatie voor veel SUP lessen en activiteiten van de SUP Skool.

Het Stadsstrand biedt verscheidene wateractiviteiten aan, zoals SUP & kano verhuur en heeft daarbij een ondersteunende horeca functie. Je kunt bij ons ook arrangementen boeken, zoals bijvoorbeeld de SUP & BBQ. Wij kunnen onze arrangementen aanpassen aan jouw specifieke wensen!

Het Team

 

Bij het Stadsstrand en de SUP Skool Leeuwarden werken we met een groot en hecht team, waarin iedereen voor elkaar klaar staat! Hieronder een overzicht van wie er bij ons werkzaam zijn. 

Ritske Merkus - Beheerder van het Stadsstrand. Met zijn ondernemende vaardigheden, heeft hij het Stadsstrand laten opbloeien tot een succesvolle verhuurlocatie.

Anne Merkus - Manager van het Stadsstrand. Voor de day-to-day business staat zij voor je klaar. Tevens is ze teamleider bij SUP Skool Leeuwarden en mede-verantwoordelijk voor de administratie, de planning en de medewerkers van de SUP Skool. 

Rens Merkus - Hoofd-verantwoordelijke voor de SUP & kano verhuur. Ook is hij SUP instructeur van de SUP Kids Leeuwarden op de woensdagmiddag en zie je hem regelmatig met andere groepjes op het water.

Maret Sturms - Medewerker van het Stadsstrand en SUP instructeur bij de SUP Skool. Naast haar studie is Maret vaak te vinden achter de bar bij het Stadsstrand en op het water in Leeuwarden om groepen te begeleiden.

Job Moerings - Eerste SUP instructeur (ervaren SUP instructeur en heeft in 2023 de SUP11 City Tour gepeddeld). Hij geeft de SUP Techniek lessen en houdt zich bezig met het begeleiden van groepen op het water.

Nina Draisma - SUP instructrice (gecertificeerd Watersportverbond SUP Instructor). Al sinds 2016 maakt Nina deel uit van ons team. Ondanks haar drukke baan neemt zij de tijd om met veel passie en plezier 's avonds SUP Beginners- en SUP Techniek lessen te geven. 

Karin Bergsma - SUP instructrice. Karin staat zelf al sinds 2014 op de SUP en geeft diverse SUP lessen bij de SUP Skool. Verder is zij Yoga docente en kom je haar tegen bij de SUP Yoga lessen in juli en augustus.

Er zijn nog meer mensen bij ons team betrokken; Demi, Kai, Fin, Max, Arianne, Jordy, Sietze, Niels, Ysanne, Daanish, Sietske, Thimo, Joantine, Zesay en Evelyn. Hun inzet en enthousiasme zorgen ervoor dat we jullie een leuke dag kunnen bezorgen! 

Als laatste de fotografen te noemen, die regelmatig prachtige foto's maken voor de SUP Skool en het Stadsstrand; Humphrey Paap, Edwin Westra, Germ de Boer en Mayola Dijksman.