Sunrise SUP tour op zo 27 maart

Tineke MerkusBlog van Tineke

De Sunrise SUP tour in Leeuwarden wordt door de SUPSkool in samenwerking met SUP Loods Leeuwarden georganiseerd op zondag 27 maart a.s.

We verzamelen om 6.45 uur bij de SUP Loods op de Hemrik in Leeuwarden en gaan om 6.30 uur het water op. Daarna om ca. 8.45 uur kunnen we nog gezellig even nazitten met een kop koffie/thee.

Er zijn kleedkamers aanwezig en we raden aan droge kleding en een handdoek mee te nemen.

Meer informatie en boeken kan HIER.

Meld je snel aan, want deze unieke SUP tour wil je niet missen!

Meer informatie en boeken kan HIER.

Online SALE in de SUP Store Lwd

Tineke MerkusSUP Nieuws

Ben jij op zoek naar een kwalitatief goed SUP board voor een scherpe prijs, kom dan naar onze SUP Store in Leeuwarden.

Veel informatie en de prijzen van de verschillende SUP boards vind je HIER in de webshop, maar je kunt ook een afspraak maken en langskomen bij het Stadsstrand Leeuwarden. Telefoon: 058-203839. Voor advies en om je favoriete SUP board te testen.

Wij verkopen diverse A-merken in onze SUP Store; Mistral, AquaInc, Starboard en SharkSUP.

Na dit SUP seizoen zijn zowel de gebruikte boards als ook de nieuwe SUP boards in de SALE. De 2e hands SUP boards zijn alleen in 2021 gebruikt bij de lessen van SUP Skool Leeuwarden en in de Verhuur.

Tot snel bij ons in de SUP Store!

Friday Night SUP op 29 april 2022

Tineke MerkusSUP Nieuws

Volgend voorjaar organiseren we de allereerste Friday Night SUP in Leeuwarden op 29 april 2022.

We verzamelen dan om 19.15 uur bij het Stadsstrand Leeuwarden en gaan om 19.30 uur met z’n allen het water op voor een SUP City tour door de binnenstad.

Er vaart een volgboot mee en onderweg pauzeren we met een drankje in de Prinsentuin.

Meer informatie en boeken kan HIER.

Black Friday 3x SUP SALE

Tineke MerkusSUP Nieuws

Deze week Black Friday SUP deals in onze SUP Store in Leeuwarden. Inflatable top boards nu voor EUR 699,=

  • Mistral Emotion 14 x 28 package
  • AquaInc AirRider 12’6 x 28 package
  • Starboard Touring ZEN 12’6 x 30 package

Meer informatie en de prijzen van alle SUP boards vind je HIER in de webshop, maar je kunt ook een afspraak maken en langskomen bij het Stadsstrand Leeuwarden. Telefoon: 058-203839. Voor advies en om je favoriete SUP board te testen.

Wij verkopen diverse A-merken in onze SUP Store; Mistral, AquaInc, Starboard en SharkSUP.

Na dit SUP seizoen zijn zowel de gebruikte boards als ook de nieuwe SUP boards in de SALE. De 2e hands SUP boards zijn alleen in 2021 gebruikt bij de lessen van SUP Skool Leeuwarden en in de Verhuur.

Tot snel bij ons in de SUP Store!

Blog TinekeSUP 3 sept 2021 – Mijn jubileum SUP11 City Tour!

Tineke MerkusBlog van Tineke

TinekeSUP -Blog 21- Jubileum SUP11 City Tour, mijn 10e keer!

Het is dit jaar voor de 10e keer, dat ik aan de Start sta van de amazing SUP11 City Tour. Voor mij een life changing experience.

Het begon allemaal in 2010 toen Ritske met een SUP board bij ons de tuin in liep. “Wat heb jij daar voor plank onder je arm? Het lijkt wel een deur!” was toen mijn eerste reactie. SUP, Stand Up Paddling, ik had er nog nooit van gehoord en het leek me suf en traag.

Tot dat ik (pas een jaar later) voor het eerst het water op ging en meteen verkocht was. Het gevoel op het water, mijn spieren die ik allemaal kon gebruiken op de SUP en de rust in m’n hoofd tijdens het peddelen. Wat een fantastische sport en dat vind ik nog steeds!

Ritske organiseerde toen al, samen met oprichtster Annemarie Reichman, de 11-steden tocht op de SUP en dat leek mij een geweldige uitdaging.

2012

De allereerste keer deed ik mee in 2012, samen met José van Egmond. We gingen voor het weekend en hadden echt geen idee wat we konden verwachten. We hebben toen enorm veel getraind en uren door de Friese wateren gepeddeld. Een geweldige ervaring en dat smaakte naar meer.

2013 samen met José en Marije

En zo gingen we in 2013 met z’n drietjes voor de hele tour, dus alle 5 dagen, 220 km. Samen met José en dit keer met onze vriendin Marije Elgersma (bestuurslid SUP11 City Tour). We hadden prachtig weer, het was zelfs bloed heet en we hebben enorm veel gelachen tijdens deze editie. Snel gingen we niet, maar wat een plezier met z’n drietjes, als we weer als laatsten werden binnengehaald met de Brutus volgboot.

Finish 2014, mijn eerste keer in de SUP11 wedstrijd

Ik was toen helemaal los en schreef me in voor de wedstrijd. Ervaring in SUP races heb ik opgedaan op Mallorca (2014 en 2016)  en tijdens de SUP NL wedstrijden. Ik werd in 2015 nog 4e van Nederland, net achter Petronella van Malsen. Zij is nu de snelste peddelaar van ons land en vertegenwoordigt NL tijdens de WK in Hongarije. Deze wedstrijd valt helaas samen met onze SUP11 City tour. Anders had ze volgende week zeker hier in Friesland meegedaan. Veel succes daar Peet!

Wedstrijden suppen op je 45e was voor mijn lichaam niet ideaal en ik kreeg hierdoor blessures. Echt heel jammer dat ik niet 10 jaar eerder ben begonnen met de SUP sport, want ik vind de races nog steeds geweldig. Ik heb 1 grote wens, om nog een keer mee te doen in de SUP11 wedstrijd en dan bij de 50+ klasse, de Grand Diva’s. 
Wat ik daarvoor nodig heb is echt een goede voorbereiding. Dus starten met kracht- en conditie training in de winter en vanaf het voorjaar veel op het water. Interval training, trainen in wind en op de meren en veel km maken. Wie weet wordt 2022 mijn jaar 😉

Zwaarste tocht in 2015, samen met Morene Dekker

Nu terug naar mijn andere SUP11 ervaringen. In 2016 en 2017, toen ik net begonnen was in mijn onderneming SUP Skool Leeuwarden, deed ik mee in een team en vanaf 2018 weer alle 5 dagen, maar nu in de Tour.
Touren in de SUP11 City tour vind ik net zo prachtig. De snelheid is hier niet meer belangrijk, het gaat nu om het bereiken van de finish en vooral veel genieten. Genieten van de pracht route elke dag, van de supporters en van de mede-peddelaars die allemaal strijden om het felbegeerde kruisje.

2018, met Elske Wind en Bas Brouwer in Franeker

Woensdag 8 september start ik in mijn 10e jubileum jaar samen met onze dochter Anne in de Prinsentuin in Leeuwarden. Anne is 22 jaar en heeft vorig jaar al het weekend mee gepeddeld. Wat een ervaring om dit samen met haar te beleven en hoe zal het gaan? Waar ik zo benieuwd naar ben is de mentale veerkracht als je zo jong bent.

Zelf ben ik nu 51 jaar en kan alle omstandigheden onderweg, zoals vermoeidheid, pijntjes en harde tegenwind, behoorlijk goed relativeren. Maar hoe gaat dat als je begin 20 bent? Ik heb alle vertrouwen in onze Anne en ben nu al super trots op haar!

In 2020 op naar Dokkum, samen met onze dochter Anne

Voor dat het zover is, gaan we dit weekend nog met The Golden Girls meedoen aan het Non-Stop SUP11 event. Hier peddelen de atleten 220 km non-stop, een bijna onmenselijke prestatie vind ik dat. Ik start morgen om 10 uur aan de Snekertrekweg voor de eerste 50 km naar Sloten en dan ben ik klaar. Maar de non-stop atleten gaan door voor de volgende etappe naar Workum en dan de nacht in naar Franeker. Zie zien de zon opkomen op weg naar Dokkum en hopen allemaal zondag te finishen in Leeuwarden. Voor mij niet weggelegd, maar wat een fantastische prestatie leveren deze sporters dit weekend!

The Golden Girls! Heleen Straatman, Tea Wieland, Nicoline Klaver en Tineke Merkus

Jullie kunnen ons team The Golden Girls vanaf morgenochtend volgen via ons GPS nummer (nr. 1) en via social media SUP11 City Tour en vanaf woensdag zijn Anne en ik ook via GPS te volgen.

Het GPS-linkje: https://sup11citynonstop2021.legendstracking.com/

Verder neem ik jullie mee in mijn (wat kortere) dagelijkse verslagen en post dit elke avond op zowel mijn instagram als facebook pagina.

Tot snel en de kriebels beginnen nu echt te komen!

TinekeSUP
3 september 2021

En vind je het leuk om mijn vorige Blogs ook te lezen? Hier kun je ze vinden.

Deelnemers via de SUPSkool in 2021, Anne, Berber, Robertino, Esmeralda, Ronald (niet op foto) en Tineke

Bootcamp SUP op 1 okt

Tineke MerkusSUP Nieuws

Doe jij ook mee met Bootcamp SUP in Leeuwarden!
De enige echte combinatie wordt hier gemaakt tussen bootcamp en suppen.

SUP Skool Leeuwarden en FitFam Leeuwarden slaan de handen opnieuw ineen voor dit te gekke evenement op vrijdag 1 oktober a.s.

We verzamelen om 18.45 uur bij het Stadsstrand Leeuwarden en de Bootcamp SUP start om 19.00 uur.

Er zijn kleedkamers aanwezig en we raden aan droge kleding en een handdoek mee te nemen.

Meld je snel aan, er is plek voor maximaal 20 personen!

Meer informatie en boeken kan HIER.

New Year SUP op 2 jan 2022

Tineke MerkusSUP Nieuws

Doe jij ook mee met de New Year SUP in Leeuwarden op zondag 2 januari 2022! Gezellig met elkaar het water op om het nieuwe jaar in te luiden. Na afloop van de SUP tour door de binnenstad van Leeuwarden eten we gezellig een kop snert en drinken we een drankje bij het Stadsstrand.

We verzamelen om 14.00 uur bij het Stadsstrand Leeuwarden en we gaan van 14.15 tot ca 15.30 uur het water op.

Er zijn kleedkamers aanwezig en we adviseren een wetsuit / drysuit te dragen op de SUP. Vergeet niet een extra setje kleding en een handdoek mee te nemen.

Je kunt op zondag gratis parkeren op het terrein van de NDC Media Groep, direct bij het Stadsstrand.

Meer informatie en boeken kan HIER.

Praam varen mét een SUP tour

Tineke MerkusSUP Nieuws

Arrangement: SUP & Varen op de SUP Queen in en rond Leeuwarden

Wil jij samen met je vriendinnen, collega’s of familie gaan Varen en daarbij nog een SUP clinic volgen, dan is dit iets voor jou!

Met onze stoere SUP Boot de SUP Queen kun je verschillende SUP & Vaar Arrangementen bij ons boeken.

Dit arrangement is geschikt voor groepen van 10-12 personen en opstappen is mogelijk vanaf diverse locaties en op verschillende tijden.

Tijdens de rondvaart op de SUP Queen staat er een hapje en drankje voor je klaar en onderweg gaat de SUP instructeur samen met de groep het water op voor een SUP tour door de mooie natuurgebieden rondom Leeuwarden.

Meer informatie en boeken kan HIER.

Blog TinekeSUP mei 2021

Tineke MerkusBlog van Tineke

TinekeSUP – Blog 21 – Fotomodel en een Fryske fam in zaken

Altijd leuk om een mooie foto van jezelf te laten maken, maar fotomodel zijn op je 51e, dat valt niet mee. Op afspraak bij Jeannette de Groot in haar mooie studio, voor de eerste shoot. Met een tas vol verschillende kleding en best een beetje zenuwachtig, kwam ik eerst Mascha Perquin tegen in de kook studio beneden. Wat een prachtig pand heeft ze voor haar bedrijf Mama Mascha op industrie terrein de Zwette in Leeuwarden west.

De trap op naar de studio van Jeannette, waar we eerst maar een bakkie hebben gedaan om wat te relaxen. Pffff het kostte me echt moeite om ontspannen in allerlei poses voor de camera te staan. Heb dit altijd leuk gevonden, maar nu vond ik het een pittige klus.

Waarom ik het dan toch deed? Voor meerdere redenen en de eerste is voor het magazine de Fryske fammen in Zaken. Zo super dat mijn vriendin Wikje de Roos dit idee nu ook echt heeft gerealiseerd. Ze heeft 10 zaken vrouwen uit Friesland geïnterviewd en deze persoonlijke stories gepubliceerd in een professioneel magazine. En daar horen natuurlijk mooie foto’s bij! Vandaag is mijn eerste foto al online gezet, als preview voor het zakenblad, dat op 30 mei wordt gelanceerd bij Lauswolt.

Een hele eer dat ik ook in Wikje haar nieuwe magazine sta met mijn verhaal over ondernemerschap en mij SUP Skool Leeuwarden. Ik ben trots op mijn bedrijf en vind het belangrijk om zichtbaar te blijven. Niet dat ik zo graag foto’s van mij op social media zet hoor, maar ik wil wel graag een voorbeeld zijn voor anderen en mijn verhaal vertellen. Misschien kan ik ook nu weer iemand inspireren of een klein duwtje geven om toch te gaan voor zijn/haar passie en het roer om te gooien.

Van de Bank naar de plank was mijn switch en mijn laatste werkdag bij de Deutsche Bank is al weer bijna 6 jaar geleden. Nooit spijt gehad en dus het bewijs dat ik een heel goede keuze heb gemaakt. Gelukkig zijn in je werk, waar we vele uren van ons leven aan besteden, in plaats van een baan waar je vaak op de klok kijkt en veel sleur en stress ervaart.

Mijn nieuwste onderneming is de SUP Store – Leeuwarden, die ik samen met Ritske, mijn man, heb opgestart begin dit jaar. Nu niet alleen meer adviseren, maar iedereen kan ook een SUP board en peddel bij ons kopen. Hoe leuk is dat en hoe mooi past deze uitbreiding bij de SUPSkool.

Verkoop via de webshop en we hebben een tijdelijke Pop-Up store aan de Westerplantage in Leeuwarden. De winkel is open op afspraak, maar binnenkort open in het weekend. Ik word part-time winkel juffrouw en ook hier word ik blij van!

Op naar een mooie zomer en laten we vooral genieten van het leven. Door het afgelopen Corona jaar ben ik me daar extra bewust van geworden.

En als laatste, hoe vinden jullie de foto? We hebben later bij Stadsstrand Leeuwarden nog een shoot gedaan. Buiten, dat ging wat fijner haha.

Tot snel weer!

Groetjes
TinekeSUP
24 mei 2021

En vind je het leuk om mijn vorige Blogs ook te lezen? Hier kun je ze vinden.